Surfen in Taghazout

Een magische beleving op het water: Surfen in Taghazout

1 Surfen in Taghazout: het dorpje Taghazout

De surf bestemming Taghazout, Marokko

Taghazout is een klein dorpje en ligt in het zuiden van Marokko vlak bij de badplaats Agadir. Het surf plaatsje Taghazout ligt 25 kilometer ten noorden van Agadir aan de kust van de Atlantische oceaan. Ooit was Taghazout een rustig vissersdorp, maar sinds je jaren 60 is dit veranderd. In deze jaren trokken hippies naar Taghazout en ook avontuurlijke surfers en reizigers ontdekten de golven van Taghazout. Sinds 10 jaar is het surf toerisme echt losgebarsten en weten steeds meer surfers dat ze geweldig kunnen surfen in Taghazout. Mede door de goede verbinding van vluchten naar Agadir van concurerende vliegtuigmaatschappijen is het nu een druk bezochte bestemming. 

Toch heeft Taghazout zijn authentieke surf en hippie sfeer niet verloren. Het kleine dorpje is gebouwd aan de kust en heeft een strand. De huisjes lopen omhoog de berg op, waardoor je vanuit alle accommodaties in Taghazout een geweldig uitzicht over zee hebt. De kleurrijke patronen waarin de smalle steegjes zijn geschilderd, de surfwinkels en de reggae die uit de huizen klinkt zorgt voor een super relaxte sfeer!

Het weer in Taghazout

Surfen in Marokko is mede zo fantastisch door de zon die gewoon al-tijd schijnt! Omdat Taghazout zo dichtbij de evenaar ligt, is het weer bijna altijd goed, en dit is natuurlijk uitstekend om te gaan surfen. 

Het weer in de zomer in Taghazout

Tempr: 25-40℃
Water tempr.: 21°C
 De tempraturen kunnen tussen de 25 en 40 graden liggen. Meestal waait er een aangenaam briesje vanuit zee het dorp in waardoor het goed vertoeven is op het strand. In de zomer maanden komt zeemist veelvuldig voor. Dit betekent dat er in de ochtend mist binnen komt drijven vanuit zee. Deze zeemist verdwijnt vaak in de loop van de middag weer.

De Lente en herfst in Taghazout

Tempr: 20-35℃
Water tempr.: 18°C

Tempraturen liggen tussen de 20 en 35 graden. De zon schijnt eigenlijk altijd in Taghazout. In de lente en herfst komt wint vaker voor doordat de tempraturen in andere delen van Marokko lager liggen. Eens per jaar komt het voor dat er een gehele week regen valt. Vaak is dit heftige regenval waarbij ook overstromingen van straten gepaard gaan. Gelukkig komt dit maar eens per jaar voor en is het de rest van de tijd altijd mooi weer!

De winter in Taghazout

Tempr: 20-30℃
Water tempr.: 16°C
De meeste surfers komen surfen in Taghazout in de wintermaanden. Dit komt omdat de tempraturen niet lager worden dan 20 graden en de golven het best zijn in de wintermaanden. 

 
Taghazout surfcamp
Golven surfen in Marokko

2. Surfen in Taghazout: de golven & surfspots

Hoe zijn de golven om te surfen in Taghazout

De golven in Marokko zijn het gehele jaar uitstekend te noemen. De Atlantische oceaan brengt het hele jaar een swell. Er zijn in de omgeving van Taghazout  30 surfbare surfspots voor verschillende niveaus. Door de seizoenen heen zijn de golven in Taghazout erg verschillend. De zomer kenmerkt zich door een zwakke swell en kleine golven. Er zijn altijd golven voor beginnende surfers maar voor intermediate en advanced surfers is het soms moeilijk om geschikte golven  te vinden. In de winter kent Taghazout een sterke swell met krachtige golven. Vooral intermediate en advanced surfers kunnen surfen op perfecte golven. Ook zijn er een aantal surfspots die voor beginners goed zijn in de winter. Deze surfspots liggen meer verscholen in een baai waardoor ze minder krachtige golven ontvangen.

Wil je meer lezen over surfspots in Marokko? Lees dan onze uitgebreide gids over alle surfspots in Marokko!

De 5 bekenste surfspots om te surfen in Taghazout:

Dit zijn de 5 bekenste surfspots om te surfen in Taghazout en omgeving. Het zijn surfspots die zeker niet altijd werken, maar als er goede golven binnen rollen ze surfers van over de hele wereld trekken!

1. Anchor Point
2. Mistery
3. Killer Point
4. La Source
5. Immesouane

3 Surfspots in de zomer te surfen in Taghazout:

Er zijn een aantal surfspots in Taghazout waar je uitstekende surf kan vinden tijdens de zomer maanden:

1. Tamri
2. Anza
3. Camel beach

3 Surfspots in de Winter in Taghazout

In de wintermaanden van November tot Maart kan bijna overal gesurft worden aan de kust van Taghazout. Als je een surfspot uitkiest is het voornamelijk afhankelijk van jouw surf niveau welk surfspot voor jou het meest geschikt is. Surfspots waar wij veel surfen in de winter periode zijn:
1. Camel beach
2. La Source
3.  Devils Rock

Surfspots voor beginners

En zijn vele surfspots voor beginnende surfers om te leren surfen in Marokko. Een goede surfspot voor beginners heeft rustige gebroken golven waarbij je genoeg tijd hebt tussen de golven in om op te staan en op je surfboard te gaan liggen. Dit zijn onze favoriete surfspots voor beginnende surfers in Taghazout omgeving:
1. Anza
2. Devils Rock
3. Immesouane

Surfspots voor gevorderden

Marokko is echt een surf paradijs voor gevorderden surfers, en Taghazout is hier het centrum van! Gevorderden surfers moeten zeker op deze surfspots gesurft hebben voor een ultieme surf ervaring in Marokko:
1. Anchor Point
2. Killer Point
3. Dracula

Surfspots waar je uit moet kijken

Ten slotte willen we je nog op de hoogte stellen van de surfspots waar je voor bepaalde dingen uit moet kijken om je veiligheid en gezondheid te waarborgen zodat je zeker een geweldige vakantie hebt:
1. Hash point: Hash point ligt recht voor Taghazout. Momenteel is het water voor Taghazout vervuild waardoor je hier beter niet kan zwemmen of surfen om ziekte te voorkomen. Lees meer over ziek worden in Taghazout.
2. Slap: alleen voor erg ervaren/professionele surfers. De naam zegt het al, de golf klapt je recht op het ondiepe rif als je in de golf terecht komt.
3. Alle surfspots ten zuiden van Agadir: zorg voor een gids die de surfspots kent en een goed voertuig. Surfspots kunnen erg afgelegen liggen en wegen zijn soms moeilijk begaanbaar.

Wij raden ten alle tijden aan om met een gids of surfles te gaan surfen in het buitenland. Zij kennen alle surfspots en kunnen jouw veiligheid garanderen! Surf Paradise Morocco biedt zowel surflessen voor beginnende surfers aan, surflessen voor intermediate surfers en een gids voor gevorderen surfers om te gaan surfen in Taghazout en omgeving!

 

Surfen in Taghazout, Marokko kan het hele jaar door!

3. Surfen in Taghazout: voor welk level

Surfen in Taghazout voor beginnende surfers.

Heb je nog nooit van je leven gesurft en wil je leren surfen? Je kan uitstekend leren surfen in Taghazout! Taghazout heeft vele surfspots die ook voor beginnende surfers geschikt zijn, en er zijn genoeg leuke surfcamps waar je kwalitatieve beginners surf lessen kan krijgen (in ons surfcamp in Marokko bijvoorbeeld!).
Het beste van leren surfen in Taghazout is dat de golven heel rustig een voor een binnen rollen. Dit is anders dan surfen in Nederland bijvoorbeeld. Ook zijn de meeste surfers die Taghazout bezoeken beginnende surfers, dus zal je nooit alleen in de surfles voor beginners zitten! 
Wat je zal leren tijdens een beginners surfles in Taghazout:

1. Wat is de juiste positie op je surfboad
2. Hoe ga je opstaan (je pop-up)
3. Hoe surf je je eerste golven

 

Surfen in Taghazout voor intermediate/ licht gevorderde surfers

Je hebt al enige ervaring maar graag wil je je niveau naar het volgende level tillen. Dit kan in Taghazout uitstekend! Er zijn voldoende surfspots die jou de mogelijkheden bieden om open golven te leren surfen. 
Een hele goede surfspot waar je open golven kan leren surfen is: La Bay in Imesouanne. Of Anza.

Surfen in Taghazout voor gevorderden surfers

Als gevorderde surfer kan je Taghazout het best bezoeken in de winterperiode van november tot maart. Dan is er het meest kans op een flinke swell. Surfspots als Anchor point en Mistery liggen op een steenworp afstand van Taghazout. Je kan zelf een auto huren of meegaan met een surfcamp die surfguidings voor gevorderden surfers aanbiedt.

 
surfcamp with children
surf in Marokko

4. Surfen in Taghazout: De surf seizoenen

Surfen in Taghazout in de lente:

(Maart april mei)
De zon wordt feller en de temperaturen stijgen, in de winter was het rond de 20/25 graden maar in het voorjaar liggen de temperaturen rond de 25/30 graden. De oceaan wordt rustiger en ook de straten in de dorpen zijn niet al te druk. De grote surfsessie zit er weer op.

Surfen in Taghazout in de zomer:

(Juni juli augustus)
Je zomervakantie naar Marokko kan je combineren met surfen!

De golven zijn rustig en de oceaan is kalm in de zomer. Dit zijn de perfecte omstandigheden om te leren surfen en je eerste groene golven te pakken. De kustlijn is wel druk met strandtoeristen, dus als je op lege plekken wilt surfen, raden we je aan om een dag met een surfgids naar het zuiden te gaan.

Surfen in Taghazout in de herfst:

(September oktober november)
Marokkaanse surfers wachtten al maanden om de herfst te verwelkomen.

Zelfs jij zult geen temperatuurverschillen voelen, je kunt de oceaan zien veranderen. De golven worden groter en sterker. Sommige jaren kun je al een grote deining merken in Marokko. Het is een beetje een gok. Als je op zoek bent naar extreem grote omstandigheden, maar beginnende, halfgevorderde en gevorderde surfers kunnen eindeloos plezier beleven op verschillende plekken in de omgeving.

Surfen in Taghazout in de winter:

(december, januari, februari)
Surfers van over de hele wereld die Marokko bezoeken voor het grote spel. Er komen sterke deiningen aan en het is de hele dag leuk op plekken als La point, killer point en la Source. Hoe fascinerend is het om pro-surfers uit alle verschillende landen in één klein dorp te zien. Surflessen voor beginners worden gegeven op specifieke stranden waar de golven niet direct op het strand komen.

Lees hier meer over de surf seizoenen in Marokko!

5. Surfen in Taghazout. eigen accommodatie of surfcamp

Eigen accommodatie in Taghazout huren:

Als je gaat surfen in Taghazout is eigenlijk alles mogelijk. Er zijn vele mogelijkheden voor toeristen voor accommodatie. Je kan een eigen appartement huren waarbij je alle activiteiten zelf regelt. Er zijn tegenwoordig mooie luxe accommodaties in Taghazout Bay te huren. Maar je kan ook voor minder geld een appartementje in Taghazout zelf iets huren. Het fijne van een eigen accommodatie is dat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt en alle activiteiten zelfstandig kan organiseren + zelf kan koken of uit eten te gaan. Ook is privacy een groot voordeel van je eigen accommodatie.

TIP: Het is mogelijk om surflessen zonder accommodatie te boeken bij Surf Paradise Morocco. Ook andere activiteiten zoals zand surfen in de kleine sahara en een dagtrip naar Paradise Valley kan je bij Surf Paradise Morocco boeken. Je wordt dan opgehaald bij je accommodatie en aan het eind van de dag weer terug gebracht!

Een surfcamp uitkiezen: 

Het grote voordeel van een surfcamp is dat je altijd locals hebt die je opweg kunnen helpen in de omgeving. Daarnaast kan je andere mensen ontmoeten die ook je gemeenschappelijke passie delen: surfen! 
Het juiste surfcamp bieden is nog niet zo makkelijk. Ga je voor een groot surfcamp waar wekelijk 80 gasten verblijven of kies je voor een kleinschalig surfcamp waarbij het rustiger is? Andere dingen waarop je kan letten is:

 1. Prijs kwaliteit verhouding
 2. Locatie
 3. De kwaliteit van de surflessen

Ons surfcamp is een kleinschalig surfcamp waarbij je anderen echt kan ontmoeten, super gezellig! Daarnaast vinden wij kwalitatieve surflessen erg belangrijk, daar kom je ten slotte voor! Bij het uitkiezen van een surfcamp kan je bijvoorbeeld navraag doen hoe groot de groepen zijn bij de surflessen, en welke surfspots jullie surfen. Ook kan je altijd even nakijken of de surfinstructeurs wel gecertificeerd zijn, en dus hun diploma’s en papieren op orde hebben. 

Family Taghazout

Verken de onderwaterwereld van Agadir Marokko, vind prachtige riffen, vissen en andere zeedieren!

In de bergen van Agadir wacht een groot avontuur op je: klifspringen in de prachtige oases van Paradise Valley

Surfholiday to Morocco

De kleine Sahara ligt op 1 uur rijden van Agadir. Hier kun je proberen te surfen op zand!

Tamraght surfcamp

Souks

Ontdek de mooie kleurijke cultuur van Marokko op de Markten van Agadir.(Souks)  Waan jezelf in 1000en 1 nachten en shop voor de mooiste souvenirs!

7. Surfen in Taghazout: hoe kom je er

Vluchten naar Agadir airport:

Er gaan vele vluchten naar Agadir airport vanaf diverse luchthavens in Nederland en België. Zo zijn er verschillende low-cost airlines zoals Ryan Air of Easyjet die goede vluchten aanbieden. Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen de goedkoopste vluchten vindt je buiten de schoolvakanties en zijn tussen de 40 en 120 EUR per persoon. Je kan het best zo vroeg mogelijk boeken.

Agadir Airport (AGA):

Agadir airport is een klein vluchtveld 30 kilometer ten oosten van Agadir. Op het vliegveld zijn enkele restaurantjes en winkels te vinden en ook is er een geldautomaat aanwezig. Er zijn taxi’s die buiten te wachten staan, deze kunnen je naar Agadir of Taghazout brengen. Agadir luchthaven heeft geen treinverbinding en ook bussen zijn schaars. Bereid je dus goed voor als je land op Agadir airport! Het best is om van tevoren een transfer naar je hotel te regelen. Dit kan het surfcamp of accommodatie waar je verblijft vaak voor een goede prijs aanbieden. Vanaf Agadir luchthaven is het 1 uur rijden naar Taghazout.

Marrakesh airport (RAK):

Marrakesh luchthaven is een van de twee grootste luchthavens van Marokko samen met Casablanca airport. Hier vliegen dagelijks vele vluchten naartoe, en er zijn goede verbindingen vanuit Nederland en Belgie voor je volgende vakantie naar Marokko. Vanuit Marrakesh kan je reizen naar Taghazout. Het is mogelijk om een taxi te nemen voor ongeveer 150 EUR. Ook kan je een bus naar het busstation naar Agadir nemen. De busverbinding van Marrakesh naar Agadir is zeer goed! Je kan al een bus nemen voor ongeveer 10 tot 20 EUR. De busrit duurt ongeveer 3,5 uur. Vanuit de busstation in Agadir kan je een taxi naar Taghazout nemen. Dit scheelt een hoop in de kosten.

Eigen surfmateriaal meenemen op je surfvakantie naar Taghazout:

Ben je aan het overwegen om je eigen surfmateriaal mee te nemen naar Marokko! Check dan zeker de voorwaarden van jouw vliegtuigmaatschappij goed! De kosten voor het inchecken van een surfboard kunnen enorm variëren per maatschappij. Ook zijn er kwalitatief goede surfmaterialen te huren in Taghazout.

Vervoer in Taghazout:

Als je gaat surfen in Taghazout heb je verschillende opties voor vervoer in Taghazout.

 1. Taxi’s
 2. De bus
 3. Auto huren
 4. Transport van het surfcamp waar je verblijft
 5. Lopen

Het dorpje zelf is erg klein en alle restaurants en winkels zijn op loopafstand. Ook is er een busverbinding tussen Agadir en Taghazout die eens in het kwartier rijd. Taxi’s zijn een goede manier van verplaatsen in Marokko door de relatief goedkope prijzen en het comfort waarmee ze je naar iedere locatie kunnen brengen. Er zijn voldoende taxi mogelijkheden in het dorp. Als je in een surfcamp verblijft en surflessen hebt geboekt heb je waarschijnlijk genoeg aan bovenstaande opties. Dit omdat je met het surfcamp iedere dag naar een surfspot rijd om te gaan surfen, en het surfcamp ook veel mogelijkheden biedt voor dagtrips en transport opties. Als je je eigen accommodatie huurt en niet van plan bent om surflessen te boeken dan kan het handig zijn om ook een auto te huren. Zo ben je vrij om naar iedere surfspot te rijden wanneer je wilt en ook de verschillende stranden in de omgeving aan te doen.

 

Lees meer over hoe je in Taghazout komt voor je volgende surf vakantie naar Taghazout

Surfen in Taghazout transport
Long stay in Morocco

8. Surfen in Taghazout: omliggende dorpjes

Tamraght: Tamraght is het rustige zusje van Taghazout. Het ligt vlak naast Taghazout maar is een stuk rustiger en groter opgezet. Ook is het schoner en kan je in de zee zwemmen bij het strand van Tamraght.

Agadir: Agadir is de grote stad dat vlak bij Taghazout gelegen is. Je kan hier goed heen als je wilt shoppen en de souks wil bewonderen. Het is een moderne stad die enkele authentieke elementen heeft overgehouden. Er zijn zijn veel restaurants in Agadir en kan je bovendien hartstikke goed uitgaan in Agadir! Agadir heeft een grote boulevard langs de kust waar je zeker een wandeling over kan maken, er is namelijk van alles te zien en te beleven! Agadir is wat minder goed om te surfen omdat de swell niet goed op het strand binnen komt.

Imi OuaddarEen slaperig vissersdorpje ten noorden van Taghazout. Heerlijk als je opzoek bent naar een rustig verblijf! 

Aourir: Dit dorpje word ook wel banana village genoemt door de vele bananen plantages die gelegen zijn langs de rivier. Aourir kent een grote plaatselijk souk die eens per week plaatsvindt. Het is ontzettend leuk om deze te bezoeken doordat het een souk is die niet bezocht word door toeristen. In Aourir kan je veel pinautomaten vinden en is bovendien de ingang voor Paradise Valley.

Imesouane: Dit surfersdorpje ligt ongeveer 2 uur rijden ten noorden van Taghazout. Het wordt steeds bekender om de golven van surfspot: La Bay. Deze golven kunnen tot wel 1 kilometer lang worden en zijn geweldig voor beginnende en intermediate surfers.

9. surfen in Taghazout: surfvakanties

Surfen in Marokko op vakantie is een unieke ervaring! Of je nu een dagje gaat surfen of voor een complete surfvakantie gaat, er is voor ieder wat wils in Taghazout!

Als je wilt gaan surfen, accommodatie zoekt en maaltijden wilt ben je vaak goedkoper uit als je een pakket kiest bij een surfcamp in Taghazout. Je kan kiezen om alles te laten organiseren of zelf een gedeelte van je vakantie te organiseren. 

Taghazout surfcamp

Een compleet georganiseerde surf vakantie naar Taghazout omgeving inclusief:

 • Accommodatie
 • Dagelijks surflessen op jouw niveau
 • 3 maaltijden per dag
 • Transport van en naar het vliegveld Agadir

Een basis pakket voor verblijf en surfen in Taghazout bij surfcamp Surf Paradise Morocco

 • Accommodatie
 • Surflessen
 • 2 maaltijden per dag

Een avontuurlijke vakantie met diverse activiteiten

 • Accommodatie
 • Surflessen
 • Paradise Valley
 • Sandboarding
 • 2 maaltijden per dag
surf morocco

Ontdek de Marokkaanse kustlijn met een gids en surf de mooiste golven op onbekende surfspots van Marokko!

 • Accommodatie
 • Dagelijks surfguidings
 • 2 maaltijden per dag
 • Transport van en naar het vliegveld Agadir
surfschool in Morocco

7. Surfen in Taghazout: dagje surfen

Naast een complete surfvakantie kan je ook gewoon een dagje surfen in Taghazout tijdens jouw rondreis door Marokko of verblijf in Agadir. Je kan bij Surf Paradise Morocco surflessen per dag nemen zonder dat je in het surfcamp hoeft te verblijven.

Privé surflessen in Taghazout

Wil jij het liefst helemaal focussen op jouw level en het meest uit je surfles halen? Dan zijn de privé surflessen in Taghazout het meest geschikt voor jou!

Groep surflessen

Je kan meedoen met een van onze surflessen die dagelijks wordt gegeven bij Taghazout. Je leert surfen in Taghazout en surft op de mooiste surfstranden van Marokko! In de ochtend komen we je ophalen van je accommodatie of je kan naar ons meeting point komen om daarna naar de surfspot van de dag te rijden (iedere dag surfen we ergens anders) We surfen met kleine groepjes van maximaal 6 personen en de surfinstructeur is gediplomeerd!

Hoi! Geweldig om je te verwelkomen in surfers Paradise!

Hoi! Ik ben Suzanne, Nederlandse surfer, moeder en yogi woon al 6 jaar in Marokko. Ik verwelkom je graag en help je graag bij de organisatie van je volgende surfvakantie met je gezin. Hier kunt u uw boekingsverzoek of vraag sturen. Aarzel niet om contact met mij op te nemen, ik ben hier om al uw vragen te beantwoorden!

 

Suzanne Hnina