Leren surfen - Hoe leer jij snel en makkelijk surfen?

Elke dag op het strand en leven met de getijden. Maar ik zal jullie waarschuwen. Helaas gaat dit niet vanzelf. Graag help ik je een beetje opweg met het surfen. Hierom dus in 5 stappen leren surfen!Eerst zul je door je eerste zware surfervaringen heen moeten. Je wilt je graag als een zeemeermin in het water voelen maar je ziet er eerder uit als een walvis op een board. De eerste surfdag zul je liters zeewater drinken en de volgende dag verga je van de spierpijn. Mocht je dit er allemaal voor over hebben en het surfavontuur aan willen gaan dan komen hier de eerste stappen om te leren surfen. Je zal natuurlijk surflessen nemen en met deze stappen van onze professionele surfleraar zullen die de eerste surfdagen wat makkelijker gaan voor beginnende surfer! Lees hieronder 5 stappen om te leren surfen!

Leren surfen Stap #1: het surfboard.

Laten we met onze eerste stap beginnen bij de basis. Het surfboard is gemaakt om te drijven. Het is de bedoeling dat jij samen met het board op het water drijft. Ken je het gevoel van het liggen op een opblaasmatje in het zwembad en dat je daar heel relaxed een cocktailtje kan drinken? Dat gevoel moet je krijgen. Probeer dus relaxed je evenwicht te vinden. 

Je positie op je surfboard.
Je voeten steken net aan de achterkant van je board in het water. De neus van je board mag niet in het water steken. Ook is het niet de bedoeling dat de neus van je board helemaal de lucht in steekt. 

Als je door de branding heen loopt met je surfboard, houd je board niet voor je in de golven, een golf zal je board genadeloos in je gezicht kunnen slaan, wat best wel gênant en ook nog vrij pijnlijk is. De regel is, nooit je board tussen jou en de golven houden! Voor iedereen is een ander surfboard geschikt maar over het algemeen geldt: hoe groter en zwaarder het board, hoe makkelijker het surfen word en hoe makkelijker je drijft. Een zwaar en groot board zorgt wel weer ervoor dat je minder wendbaar en flexibel bent en dat het veel energie kost om te peddelen. Neem toch niet te snel een te klein en licht board, het zal je alleen maar frustreren!

tip 3 opstaan

Leren surfen Stap #2: Het peddelen.

Je zal het waarschijnlijk op het strand oefenen met je surfleraar tijdens de surfles. Ik zal je toch alvast op een aantal dingen wijzen en deze surf tips meegeven; mocht je denken dat je sneller bent als je met twee handen tegelijk peddelt, het werkt niet en je zal niet vooruit komen! Peddel altijd met de borstcrawl techniek, arm voor arm.

Leren surfen Stap #3: Staan op je board + balans

Dan is het nu tijd om te leren om op je board te staan. Eigenlijk doe je het je hele leven al, opstaan. Nu moet je alleen op een wiebelig plankje in de zee zien te staan. Lig op je borst, hoofd omhoog en naar achter naar de golven kijkend. Zodra je voelt dat de golf je board meeneemt zet je je handen naast je schouders en push je jezelf op zoals je met pushups doet. In dezelfde tijd zet je je voorste voet en eventueel de achterste voet op je board. Zorg ervoor dat je voeten in het midden van het board staan en zorg ervoor dat je je balans houdt. Je kan nu rustig omhoog komen en je tijd nemen, blijf laag en houd gebogen knieen! En onthoud, kijk altijd naar waar je naartoe gaat, kijk je naar je voeten, dan val je! Blijf dit vooral veel oefenen, oefening baart kunst!

Leren surfen Stap #4: Warming up en cooling down

Je zal tijdens je eerste surfdagen veel spieren gebruiken die je normaal nooit gebruikt. Vooral je armen en schouders zijn hard aan het werk. Om te zorgen dat je na één dag niet gebroken op bed ligt en niet meer kan bewegen door spierpijn moet je zorgen voor deze spieren. Om je spieren op te warmen is het zeer belangrijk om een goede warming up voor het gehele lichaam te doen. Zorg ervoor dat je een goed wetsuit hebt zodat je het niet koud krijgt in het water. Na het surfen is het belangrijk dat je je spieren nog een keer goed rekt en strekt en een cooling down doet. Een warme douche en bijvoorbeeld yoga doen in de avond zorgt ervoor dat je spieren de volgende dag weer klaar zijn voor een nieuwe surfdag.

Learn-To-Surf-in-Paradise-Morocco

Leren surfen Stap #5: veiligheid.

Je bent in de zee en de zee kan soms erg verraderlijk zijn. Bij ons kan je dan ook alleen surfen als je een zwemdiploma hebt. Zorg ervoor dat je geïnformeerd bent over waar je surft, waar eventuele stromingen zijn en waar eventueel rif is of stenen liggen. Bekijk ook altijd eerst ongeveer 10 minuten de zee! Bestudeer waar er goede golven zijn voor jou en waar andere surfers zich bevinden. Surf ook nooit alleen! Ga altijd samen met een vriend, surfkameraad of surfleraar surfen zodat je elkaar in de gaten kan houden en daarbij is het ook nog is veel leuker om samen te surfen! Als je van je board valt, bescherm altijd je hoofd. Dit doe je door je armen over je hoofd heen te houden, ellebogen samen houden en met je handen de achterkant van je hoofd, nek en oren te beschermen. Als je boven komt, bekijk waar jij je bevind ten opzichte van de golven en van je board. Zorg dat je je board zo snel mogelijk weer pakt. leren- surfen-beginnende surferLosdrijvende boards kunnen vervelende en gevaarlijke obstakels zijn voor zwemmers en andere surfers.

Nog een laatste tip; smeer je altijd goed in met zonnebrand! Hier in Marokko schijnt de zon heel erg fel. Vooral op het water tijdens je eerste surflessen verbrand je gezicht heel snel. Er zijn speciale surf zonnebrandcreme’s die goed waterproef zijn en met een hoge factor. Je wilt er natuurlijk niet zo rood als een kreeft bijlopen!

Leren surfen op vakantie

Wil jij goed leren surfen in 1of 2 weken?  In  dit fantastische Surfparadijs  in Marokko kan je binnen no-time de beste technieken leren. Onze ervarings deskundigen en ISA certificeerde instructeurs  zullen jou de beste tips en trucs geven  om in simpele stappen op je board te staan. De golven zijn het gehele jaar door perfect voor beginnende surfers, de water temperatuur  word niet kouder dan 17graden! Boek nu je complete surfweek met dagelijkse surflessen hier bij Surf Paradise Morocco!

Jouw surfvakantie al vanaf €285!

Surfpackages

Surfen in Marokko is een geweldige ervaring. Vooral de winter, wanneer het koud is in Nederland kan je heel goed surfen in Marokko. Een van de bekendste surflocaties in Marokko is Taghazout in Omgeving. Ons surfcamp in Marokko is hier gelegen. Wil jij meer lezen over surfen in Marokko? Lees dan vooral onze blog over surfen in Marokko! Wil jij liever leren surfen in Nederland? Wij bieden de gehele zomer surflessen aan de Nederlandse kust..