7 differences between surfing in Portugal and surfing in Morocco

Surfing in Portugal or Morocco what do you choose for your next surf holiday?

7 differences between surf in Portugal and surf in Morocco

Portugal and Morocco are neighboring countries, and both are located along the Atlantic coastline. Surfers visit both Morocco and Portugal a lot. And many surfers also find it difficult to make a choice between a surf holiday to Portugal or a surf holiday to Morocco.

That is why we now help you on your way with this summary of similarities and differences of a surf holiday between portugal vs. Morocco

Taghazout surfcamp

1. Surf destinations in Portugal

1. Surf seasons in Portugal compared with surf seasons in Morocco​

Climate

As a surfer, the best surfing conditions are of course not only good waves but also good weather, sun and warmth! Of course the temperatures and the climate over the coastline are different. We have chosen Morocco for number 1 surf destination: Taghazout and Agadir. And for Portugal the warmest part: the Algarve.

If you compare Portugal with Morocco, the temperatures in the summer are the same (around 27 to 28 degrees celsius).

Temprature agadir

In the winter months, however, it gets a lot colder in Portugal than in Morocco. In Taghazout the temperatures in winter remain around 20 degrees, while in Portugal the temperatures drop to about 15 degrees. This makes a big difference if you want to sit on the beach!

Water temprature

What we see happening in air temperatures, we also see in ocean temperatures. In summer, the sea in Morocco is between 19 and 23 degrees. In Portugal, the sea is between 17 and 22 degrees Celsius in summer.
In the winter period, the sea in Morocco is between 16 to 20 degrees warm, while in Portugal the sea temperatures are between 14 and 17 degrees.

Wetsuit thickness in Portugal or Morocco:

 

Summertime:
Morocco: 1mm . wetsuit
Portugal: 2mm . wetsuit

Wintertime:
Morocco:  3/2mm. wetsuit
Portugal: 4/3mm. wetsuit

Water tempratures Portugal

Surfen in Taghazout, Marokko kan het hele jaar door!

1. Culture differences on a surfholiday to Portugal or Morocco

Culture

Nightlife

….

2. Culture differences

surfcamp with children
surf in Marokko

3. Visa and practical requirments

4. Differences in surfcamps

Family Taghazout
Family Taghazout

5. Differences in surfspots

6. Differences in prices

Family Taghazout
Family Taghazout

5. Differences in ways to travel

Verken de onderwaterwereld van Agadir Marokko, vind prachtige riffen, vissen en andere zeedieren!

In de bergen van Agadir wacht een groot avontuur op je: klifspringen in de prachtige oases van Paradise Valley

Surfholiday to Morocco

De kleine Sahara ligt op 1 uur rijden van Agadir. Hier kun je proberen te surfen op zand!

Tamraght surfcamp

Souks

Ontdek de mooie kleurijke cultuur van Marokko op de Markten van Agadir.(Souks)  Waan jezelf in 1000en 1 nachten en shop voor de mooiste souvenirs!

7. Surfen in Taghazout: hoe kom je er

Vluchten naar Agadir airport:

Er gaan vele vluchten naar Agadir airport vanaf diverse luchthavens in Nederland en België. Zo zijn er verschillende low-cost airlines zoals Ryan Air of Easyjet die goede vluchten aanbieden. Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen de goedkoopste vluchten vindt je buiten de schoolvakanties en zijn tussen de 40 en 120 EUR per persoon. Je kan het best zo vroeg mogelijk boeken.

Agadir Airport (AGA):

Agadir airport is een klein vluchtveld 30 kilometer ten oosten van Agadir. Op het vliegveld zijn enkele restaurantjes en winkels te vinden en ook is er een geldautomaat aanwezig. Er zijn taxi’s die buiten te wachten staan, deze kunnen je naar Agadir of Taghazout brengen. Agadir luchthaven heeft geen treinverbinding en ook bussen zijn schaars. Bereid je dus goed voor als je land op Agadir airport! Het best is om van tevoren een transfer naar je hotel te regelen. Dit kan het surfcamp of accommodatie waar je verblijft vaak voor een goede prijs aanbieden. Vanaf Agadir luchthaven is het 1 uur rijden naar Taghazout.

Marrakesh airport (RAK):

Marrakesh luchthaven is een van de twee grootste luchthavens van Marokko samen met Casablanca airport. Hier vliegen dagelijks vele vluchten naartoe, en er zijn goede verbindingen vanuit Nederland en Belgie voor je volgende vakantie naar Marokko. Vanuit Marrakesh kan je reizen naar Taghazout. Het is mogelijk om een taxi te nemen voor ongeveer 150 EUR. Ook kan je een bus naar het busstation naar Agadir nemen. De busverbinding van Marrakesh naar Agadir is zeer goed! Je kan al een bus nemen voor ongeveer 10 tot 20 EUR. De busrit duurt ongeveer 3,5 uur. Vanuit de busstation in Agadir kan je een taxi naar Taghazout nemen. Dit scheelt een hoop in de kosten.

Eigen surfmateriaal meenemen op je surfvakantie naar Taghazout:

Ben je aan het overwegen om je eigen surfmateriaal mee te nemen naar Marokko! Check dan zeker de voorwaarden van jouw vliegtuigmaatschappij goed! De kosten voor het inchecken van een surfboard kunnen enorm variëren per maatschappij. Ook zijn er kwalitatief goede surfmaterialen te huren in Taghazout.

Vervoer in Taghazout:

Als je gaat surfen in Taghazout heb je verschillende opties voor vervoer in Taghazout.

 1. Taxi’s
 2. De bus
 3. Auto huren
 4. Transport van het surfcamp waar je verblijft
 5. Lopen

Het dorpje zelf is erg klein en alle restaurants en winkels zijn op loopafstand. Ook is er een busverbinding tussen Agadir en Taghazout die eens in het kwartier rijd. Taxi’s zijn een goede manier van verplaatsen in Marokko door de relatief goedkope prijzen en het comfort waarmee ze je naar iedere locatie kunnen brengen. Er zijn voldoende taxi mogelijkheden in het dorp. Als je in een surfcamp verblijft en surflessen hebt geboekt heb je waarschijnlijk genoeg aan bovenstaande opties. Dit omdat je met het surfcamp iedere dag naar een surfspot rijd om te gaan surfen, en het surfcamp ook veel mogelijkheden biedt voor dagtrips en transport opties. Als je je eigen accommodatie huurt en niet van plan bent om surflessen te boeken dan kan het handig zijn om ook een auto te huren. Zo ben je vrij om naar iedere surfspot te rijden wanneer je wilt en ook de verschillende stranden in de omgeving aan te doen.

 

Lees meer over hoe je in Taghazout komt voor je volgende surf vakantie naar Taghazout

Surfen in Taghazout transport
Long stay in Morocco

8. Surfen in Taghazout: omliggende dorpjes

Tamraght: Tamraght is het rustige zusje van Taghazout. Het ligt vlak naast Taghazout maar is een stuk rustiger en groter opgezet. Ook is het schoner en kan je in de zee zwemmen bij het strand van Tamraght.

Agadir: Agadir is de grote stad dat vlak bij Taghazout gelegen is. Je kan hier goed heen als je wilt shoppen en de souks wil bewonderen. Het is een moderne stad die enkele authentieke elementen heeft overgehouden. Er zijn zijn veel restaurants in Agadir en kan je bovendien hartstikke goed uitgaan in Agadir! Agadir heeft een grote boulevard langs de kust waar je zeker een wandeling over kan maken, er is namelijk van alles te zien en te beleven! Agadir is wat minder goed om te surfen omdat de swell niet goed op het strand binnen komt.

Imi OuaddarEen slaperig vissersdorpje ten noorden van Taghazout. Heerlijk als je opzoek bent naar een rustig verblijf! 

Aourir: Dit dorpje word ook wel banana village genoemt door de vele bananen plantages die gelegen zijn langs de rivier. Aourir kent een grote plaatselijk souk die eens per week plaatsvindt. Het is ontzettend leuk om deze te bezoeken doordat het een souk is die niet bezocht word door toeristen. In Aourir kan je veel pinautomaten vinden en is bovendien de ingang voor Paradise Valley.

Imesouane: Dit surfersdorpje ligt ongeveer 2 uur rijden ten noorden van Taghazout. Het wordt steeds bekender om de golven van surfspot: La Bay. Deze golven kunnen tot wel 1 kilometer lang worden en zijn geweldig voor beginnende en intermediate surfers.

9. surfen in Taghazout: surfvakanties

Surfen in Marokko op vakantie is een unieke ervaring! Of je nu een dagje gaat surfen of voor een complete surfvakantie gaat, er is voor ieder wat wils in Taghazout!

Als je wilt gaan surfen, accommodatie zoekt en maaltijden wilt ben je vaak goedkoper uit als je een pakket kiest bij een surfcamp in Taghazout. Je kan kiezen om alles te laten organiseren of zelf een gedeelte van je vakantie te organiseren. 

Taghazout surfcamp

Een compleet georganiseerde surf vakantie naar Taghazout omgeving inclusief:

 • Accommodatie
 • Dagelijks surflessen op jouw niveau
 • 3 maaltijden per dag
 • Transport van en naar het vliegveld Agadir

Een basis pakket voor verblijf en surfen in Taghazout bij surfcamp Surf Paradise Morocco

 • Accommodatie
 • Surflessen
 • 2 maaltijden per dag

Een avontuurlijke vakantie met diverse activiteiten

 • Accommodatie
 • Surflessen
 • Paradise Valley
 • Sandboarding
 • 2 maaltijden per dag
surf morocco

Ontdek de Marokkaanse kustlijn met een gids en surf de mooiste golven op onbekende surfspots van Marokko!

 • Accommodatie
 • Dagelijks surfguidings
 • 2 maaltijden per dag
 • Transport van en naar het vliegveld Agadir
surfschool in Morocco

7. Surfen in Taghazout: dagje surfen

Naast een complete surfvakantie kan je ook gewoon een dagje surfen in Taghazout tijdens jouw rondreis door Marokko of verblijf in Agadir. Je kan bij Surf Paradise Morocco surflessen per dag nemen zonder dat je in het surfcamp hoeft te verblijven.

Privé surflessen in Taghazout

Wil jij het liefst helemaal focussen op jouw level en het meest uit je surfles halen? Dan zijn de privé surflessen in Taghazout het meest geschikt voor jou!

Groep surflessen

Je kan meedoen met een van onze surflessen die dagelijks wordt gegeven bij Taghazout. Je leert surfen in Taghazout en surft op de mooiste surfstranden van Marokko! In de ochtend komen we je ophalen van je accommodatie of je kan naar ons meeting point komen om daarna naar de surfspot van de dag te rijden (iedere dag surfen we ergens anders) We surfen met kleine groepjes van maximaal 6 personen en de surfinstructeur is gediplomeerd!

Hoi! Geweldig om je te verwelkomen in surfers Paradise!

Hoi! Ik ben Suzanne, Nederlandse surfer, moeder en yogi woon al 6 jaar in Marokko. Ik verwelkom je graag en help je graag bij de organisatie van je volgende surfvakantie met je gezin. Hier kunt u uw boekingsverzoek of vraag sturen. Aarzel niet om contact met mij op te nemen, ik ben hier om al uw vragen te beantwoorden!

 

Suzanne Hnina