FREQUENTLY ASKED QUESTIONS


Algemene informatie


Wat moet ik meenemen?

-pen (voor aankomst / vertrek formulier bij de paspoortcontrole)
-zwempak, -Strandlaken,
-zonnebrandcreme (30+),
-zonnebril,
-slippers,
-kleine tas voor naar het strand
-Iets warm om te dragen ‘s nachts en na het surfen

 


Wanneer is de beste tijd om te komen?

Met meer dan 330 dagen zon per jaar kunt u Tamraght het hele jaar door bezoeken. In de winter (december-februari) is er een swell en hogere golven voor de gevorderde surfers, in deze tijd heb je de kans om de grote beroemde golven van Marokko te surfen! In de zomer zijn er kleine of middelgrote golven, dit is meer geschikt voor beginners. In de winter is de temperatuur ongeveer 15-20 graden en de watertempratuur is rond de 15 graden. De regen is zeer zeldzaam in dit gebied dus je hebt bijna gegarandeerd mooi weer!


En hoe zit het met een verzekering?

Het is uw verantwoordelijkheid om een ​​adequate reisverzekering af te sluiten voor uw reis. Iedereen die een vakantie met Surf Paradise Marokko boekt raden wij aan om een volledige reisverzekering af te sluiten. Surf Paradise Marokko aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor verlies, diefstal, schade of letsel aan personen of goederen tijdens hun verblijf.Over Surf paradise morocco

 

Ik heb speciale dieetwensen, kunt u helpen?

Geen probleem! Onze chef-kok zal zorg dragen voor een goede en gezond vegetarisch / veganistisch / glutenvrije / lactose-intolerant maaltijden, laat het ons op voorhand weten zodat wij hier rekening mee kunnen houden.


Kan ik mijn kinderen meenemen?

Zeker! Uw kinderen van alle leeftijden zijn van harte welkom !


Is er internet ?

Er is gratis wifi beschikbaar in de accommodaties.


Over het surfen:


Ik kan niet zwemmen , kan ik toch surfen ?

Je ten allen tijde onder toezicht van onze surfleraar surfen, maar u moet kunnen zwemmen om deel te nemen aan het surfen.


Wanneer is de beste tijd om te surfen ?

Hoog surf seizoen: december-februari
Laag surf seizoen : juni-september

Het hele jaar door is hier ergens in de omgeving van Tamraght swell en golven te vinden. Wil je de grote golven die je ziet op de films online bekijken of surfen ? Bezoek ons dan tijdens de wintermaanden . Het hele jaar is het mogelijk om hier te surfen en we zijn het hele jaar geopend.


Ik wil slechts een dag surfen, wat andere dingen zijn er te doen?

Er zijn genoeg activiteiten om te doen!  Enkele opties zijn: bezoek Paradise Valley, maken een reis op een quad met een gids, ga naar de hammam, een bezoek Agadir, maak een kameelrit op het strand, Maak een grote reis met ons naar steden als Immouran of Tifnit …. de lijst gaat maar door en door! Lees meer over Activiteiten rondom TamraghtAbout morocco


Heb ik een visum nodig?

Als je een EU paspoort hebt kunt u Marokko bezoeken voor maximaal 90 dagen zonder visum. Voor meer informatie over visas bekijk de volgende website www.learn4good.com/travel/morocco_visa.htm


Welke taal wordt gesproken in Marokko?

De officiële taal in Marokko is Darija (Marokkaans Arabisch). De Berbers in Marokko leven in kleine dorpjes zoals Tamraght,de Berber bevolking spreekt Tamazight. de meerderheid van de Marokkanen spreekt ook Frans. In toeristische gebied zijn er een heleboel mensen die Engels spreken. Het personeel in Surf Paradise Marokko spreken Engels, Frans, Nederlands en Arabisch.


Hoe kan ik betalen in Marokko?

In Marokko betaalt men met Dirham. € 1 is ongeveer 10 Dirham. In de meeste landen is het moeilijk om de Marokkaanse Dirham te krijgen. We raden aan om geld te pinnen in Marokko als u aankomt. U zult een wisselkantoor en geldautomaten vinden op de luchthaven. U kunt ook geldautomaten in Agadir of Awrir vinden. Surf Paradise Marokko accepteren geen travellers cheques! Voor meer informatie over het betalen van uw reservering check: Booking


Hoe kan ik me het beste kleden?

Marokko is een islamitisch land en bescheidenheid wordt gerespecteerd. Op het strand kan je bikini’s en een korte broek dragen, maar je kunt niet naakt zijn. Voor meisjes: als je op straat loopt, kleed je niet te bloot maar kleed je bescheiden. Je kan jurkjes en shorts dragen maar geen super dunne niets verhullende kleding. Voor mannen: we raden aan hun bovenlichaam bedekken in de openbare ruimte. Marokko is een droog klimaat, net als bijvoorbeeld Californië. Overdag is het warm en ‘s avonds kan behoorlijk koel worden, vooral in de winter. Huizen en gebouwen zijn gebouwd op een zodanige wijze dat ze koel blijven in de zomer en de (soort) warm blijven in de winter. Dus terwijl het buiten 30 graden kan zijn , binnen kan het behoorlijk koud zijn. Neem dus ook kleding mee die je warm te houden!


En hoe zit het met alcoholische dranken in een islamitisch land?

Het leuk om te genieten van een drankje na een goede dag surfen. Tamraght is een droge stad. Dit betekent dat er geen winkels zijn alcohol verkopen, maar dat betekent niet dat je nergens alcohol kunt krijgen. Alcohol is beschikbaar in Agadir, in sommige restaurants, cafe’s en je kunt het kopen in de winkel. U kunt ook alcohol kopen op de luchthaven van vertrek, dit raden wij aan omdat je hier duty free alcohol kan kopen. In Marokko is de alcohol namelijk een stuk duurder dan in Europa.


ik ben een vrouw, is er iets wat ik moet weten over het bezoeken van een moslimland?

We krijgen veel vragen van vrouwen die advies willen en op zoek zijn naar informatie over hoe ze een veilige, probleemloze vakantie in Marokko kunnen hebben. Marokko is een van de meest tolerante islamitische landen ter wereld. Je bent niet de eerste vrouw die Marokko zal bezoeken. Agadir en rde omgeving van Tamraght is een Europese toeristische bestemming en de lokale bevolking zal niet snel geschokt zijn door een aantal vrouwelijke toeristen. We vragen toch aan onze klanten te lokale gebruiken en gewoontes te respecteren. Ons advies aan onze vrouwelijke gasten: kleed je bescheiden, negeer mensen als ze opmerkingen maken. Denk verder na over de dingen die je doet en doe geen dingen die je in andere gebieden ook niet snel zal doen. (niet snachts alleen op straat gaan en bijvoorbeeld geen grote sommen contant geld mee op zak nemen).