Hoe koop je een tweedehands surfboard?

Wat leuk! Je hebt de surfvibes te pakken en je wilt nu je eigen tweedehands surfboard kopen. Zelf ben ik de afgelopen maanden ook druk bezig geweest met het kopen van een surfboard. Misschien ben je op surfvakantie geweest en heb je op je vakantiebestemming leren surfen of wil je gewoon verder met surfen in Nederland. Ook een slimme tip is om voor een surfvakantie je een surfboard te kopen als je voor een langere periode gaat. Maar uhhh… Hoe pak je dit eigenlijk aan? Op internet wemelt het van de tweedehands surfboards. Hoe zorg je er nou voor dat het uitzoeken van een surfboard niet op een grandioze miskoop uitloopt?

Stap 1. Voorbereiding

Ho stop! Niet meteen de eerste de beste de beste surfboard die je tegenkomt kopen! Denk eerst eens over de volgende punten na.
Hoe lang surf je al?
Dit maakt veel uit op wat voor surfboard je goed gaat kunnen surfen. Je begint meestal met een softboard en daarna met een groot board met veel volume. Surf je al langer dan kan je naar een klein boardje overgaan.
Wat voor board wil je?
Wil je een epoxy board of een traditioneel fiberglass board. Wil je in de toekomst longboarden of ben je meer van de snelheid, trucjes en scherpe bochten op een shortboard? Wil je een board dat geschikt is om kleine golven te pakken (geschikt voor in Nederland) Of wil je ook grotere golven surfen?
In wat voor prijsklasse zoek je?
Je hebt surfboards vanaf 200 euro tot 1000(den) euro’s. Denk ook eens na over wat voor ander materiaal je nodig hebt naast het board zelf! Boardbag, leash, fins…

Kopen van een surfboard

Stap 2. Zoek op het internet.

Marktplaats heeft een groot aanbod. Het is soms lastig dat je de persoon niet kent die het surfboard verkoopt dus je kan ook naar een bedrijf zoeken dat surfboards verkoopt. Kijk ook eens op facebook en je vriendenkring!
Zoek in je eigen prijsklasse en kijk wat voor accessoires bij het board inbegrepen zitten. Kijk bij het board wat voor merk het is, welke maat en volume en of het board ook reparaties heeft gehad. Als het board reparaties heeft gehad, laat je goed inlichten, wat was er kapot, heeft hij het professioneel laten maken, zijn er verder nog beschadigingen?
Let bij het kopen van je board ook op waar het board te koop word aangeboden. Heel leuk dat er een mooi board aan de andere kant van NL te koop staat maar je zal hem wel op moeten gaan halen. Met de kans dat het toch niet zo mooi boardje is en je besluit hem toch niet te kopen, waardoor je dus voor niks al die kilometers hebt gereden.
Als je de persoon niet kent, probeer in te schatten wat voor soort persoon het is en stel vragen. Kijk of diegene betrouwbaar is!
Geef het de tijd en zoek rustig het internet af. Na een tijdje zal je echt jouw droomboard vinden!

Stap 3. Het kopentweedehands-surfboard

Vraag voordat je bij de verkoper op bezoek gaat of de wax eraf is. Als de wax er niet af is gehaald kan het zo zijn dat hij er beschadigingen mee probeert te verbergen. Bekijk het hele board goed en ga na of er geen verkleuringen zitten of oneffen heden. Stel vragen over waar hij het board heeft gekocht en hoe hij het gebruikt heeft. Als alles naar tevredenheid is kan je het board kopen!

 

Als je verder hulp nodig hebt bij het zoeken van een geschikt board kan je mij (Suzanne) altijd een berichtje sturen via contact@surfparadisemorocco.net