Nederlanders zoeken Nederlanders op in het buitenland

Als je op vakantie gaat kom je ze overal tegen. De altijd herkenbare ´kaaskop´. Nederlanders reizen wat af. Denk je dat je op het einde van de wereld bent beland hoor je daar opeens iemand achter je zeggen: “kijk schat, heb je die rare man met die hoed al gezien, ook frappant he?”


Maar stiekem is het het leukste wat er is. De Nederlanders die mengen zich met andere culturen en zijn dus eigenlijk erg multi-cultureel. Ze hebben zich overal ter wereld gevestigd en weten van elk stukje van de wereld wel iets te vertellen. Het is niets leuker om met Nederlanders op vakantie ervaringen en belevingen te delen. Nu ik zelf in het buitenland woon ben ik ‘de Nederlander’ als vakantieganger veel meer gaan waarderen. Waar Amerikanen veel te hard lachen, Engelsen veel te hard zuipen en Spanjaarden ergens hun neus voor ophalen hebben wij onze nuchtere Hollandse blik. Als ik andere Nederlanders Marokko laat zien dan kan ik ze precies aanvoelen en ook gedachtes delen die Marokkanen of ‘andere nationaliteiten’ niet zullen snappen. In de Nederlandse taal zal ik me altijd het best kunnen uitdrukken en het meest ‘mezelf’ kunnen zijn. wij Nederlanders begrijpen elkaar gewoon! 🙂


Niets liever laat ik de Nederlanders zien hoe het echte leven in Marokko eraan toe gaat en hoe dat verschilt van de Nederlandse cultuur. Met de Nederlandse normen en waarden, faciliteiten en standaarden die wij gewend zijn maar dan in Marokko!

Daarom staan wij sinds kort op de website http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/ Van Nederlanders, voor Nederlanders, Super leuk! Check de website voor welke bestemmingen ze allemaal nog meer hebben!