Waarom de ramadan de perfecte tijd van het jaar voor jou ideale surfvakantie is!
Marokko is een ander land tijdens de ramadan. Maar moet dat jouw plannen weerhouden om te komen in Marokko? Wij vinden van niet! Lees hier waarom de ramadan juist de ideale tijd van het jaar is om Marokko te bezoeken voor een surfvakantie!

1. Ontdek de Marokkaanse cultuur

Ontdek culturele rituelen die je normaal nooit zou zien. Leer Marokko en de mensen beter kennen . Deze maand is de meest speciale maand van het jaar voor de moslims, ze zullen het erg leuk vinden dat jij juist in deze maand komt en Iedereen zal je met open armen verwelkomen. Naast het niet eten zijn vriendelijkheid, positiviteit en gastvrijheid belangrijke punten waar de moslims zich aan moeten houden tijdens de ramadan. Als de zon onder is word de belangrijkste maaltijd van de dag gegeten, het ontbijt, ook wel iftar genoemd. Het is prachtig om te zien hoe iedereen vlak voor het avond gebed naar huis snelt om lekker te eten en daarna de volle moskeeën met hun mooie gezang.

2. Rust.

De normale toerist blijft vaak weg tijdens de ramadan. Dat betekent meer ruimte en rust voor jou! Heerlijk alleen op het strand, alleen in de golven…. Optimaal genieten!

3. Lekkerste eten.

Als toerist hoef je je geen zorgen te maken dat je niet mag eten of aan speciale dingen te moet houden. De Marokkanen hebben veel respect voor je en zullen je je eigen gang laten gaan. Sommigen hebben wel moeite om de hele dag niet te eten en te drinken dus is het niet zo netjes om in het openbaar te gaan eten en drinken. Onze tip: word een avondmens en eet mee met de heerlijke traditionele maaltijden om het vasten te verbreken! Vaak staan mensen de hele dag in de keuken om de meest lekkere maaltijden te bereiden om het vasten te verbreken met de iftar. De winkels liggen vol met bijzondere lekkernijen die alleen in de ramadan verkocht worden.