SURFEN IN MAROKKO!

Heb je geen goede golven thuis? Nood aan vitamine SEA? Dan wacht het surfen in Marokko op je! Eindeloze golven rollen naar binnen, klaar om te worden gesurft! Surf Paradise Morocco biedt je een heel speciaal programma, voor beginnende, gemiddelde en gevorderde surfers!

Imesouane surf morocco

Wereld klasse golven

Fantastische golven het gehele jaar door voor zowel beginnende surfers als gevorderden. Iedereen kan leren surfen in Marokko!

Beginner surflessons in beginner surfcamp Morocco

Snel en gemakkelijk leren surfen

De surflessen zijn op verschillende niveaus en op verschillende surfspots in de omgeving. Voor je het weet sta je op je surfboard en surf je de Marokkaanse golven!

Surfcamp Morocco

geweldige surf community

Surfers van over de hele wereld trekken naar dit gebied!

Surfholiday Morocco surfcamp

1. Waar kan je het best surfen in Marokko?

1.1 Surf bestemmingen in Marokko

Marokko is een surf paradijs, dat vinden wij niet alleen maar ook vele andere surfers die de Marokkaanse kust jaarlijks bezoeken voor hun surfvakantie. De surf in Marokko is bijna overal goed langs de kust. Toch zijn er een paar lokaties die bijzonder geschikt zijn voor een surf vakantie naar Marokko.

 1. Taghazout/ Agadir omgeving
 2. Safi
 3. Rabat & Casablanca
 4. Dakhla

Taghazout en Agadir zijn waarschijnlijk de meest bekende surfbestemmingen, maar in de andere steden kan je ook ontzettend goed surfen! b

1.2 De beste surfspots die je niet mag missen als je gaat surfen in Marokko

Marokko’s meest bekende surf spots are Anchor point en Killer point. Ieder jaar komen surfers vanuit de gehele wereld om deze surfspots te surfen. De kustlijn van Taghazout en Agadir omgeving kent rond de 25 surfspots. De meest bekende surfspots zijn:

– Panorama’s
– Hash point
– Mysteries

Andere bekende surfspots van Marokko zijn Imesouane (dit is eigenlijk een dorpje met twee surfspots) en Safi.

De meest consistente surfspot waarop je het gehele jaar kan surfen in Marokko is toch wel Anza. Als je meer wilt weten over de surfspots in Marokko hebben we een guide geschreven met uitgebreide informatie over alle surf spots in Marokko. Voor actuele swell kan je altijd even op Magicseaweed kijken. Dan zie je direct waar de golven op dit moment het best werken, en wat de vooruitzichten zijn voor het surfen in Marokko!z

1.3 Klimaat in Marokko - geschikt voor surfen?

Omdat Marokko zo ontzettend groot is, verschilt het klimaat erg over de kustlijn. Over het algemeen kent Marokko een warm klimaat net zoals Portugal en Spanje. 

In het zuiden van Marokko, vlakbij Agadir en omgeving heerst een Sahara klimaat. Het is het gehele jaar warm en het regent nauwelijks. Daarom zijn juist surfvakanties in de winter zo een groot succes. In de winter wordt het niet kouder als 20 graden in Taghazout!

2. Wat is een geschikt wetsuit om te surfen in Marokko

In Marokko heb je een wetsuit nodig om te surfen. In de winter heb je een volledig wetsuit van 3/2 MM nodig.  Je surft namelijk in de Atlantische oceaan en het water kan erg fris zijn.

In de zomer kan een shortie voldoende zijn of een UV tshirt.

3. Wat is het beste seizoen voor een surf vakantie naar Marokko

Marokko is een fantastische surfbestemming, of je nu in de zomer of in de winter naar Marokko gaat, de swell is er altijd! Maar welk seizoen past het beste bij jouw capaciteiten en idealen? 

Zomer: kleine swell, perfect voor beginners
Herfst: Sterkere swell voor beginners, intermediate en soms ook voor gevorderde surfers
Winter: Meest bekende surf seizoen van Marokko, sterke swell maar ook nog surfspots voor beginnende surfers vindbaar.
Lente: Medium swell voor beginners, intermediate en soms ook voor gevorderde surfers

Wil je meer leren over de verschillende seizoenen om te surfen in Marokko? Lees dan verder in onze guide over de surf seizoenen!

surf & travel
Taghazout

4. Surfen in Taghazout

Het meest bekende surfdorp van Marokko is Taghazout. Vele surfers kiezen er dan ook voor om hier te verblijven. Het is van oudsher een prachtig authentiek vissersdorpje dat in de jaren 60 is ontdekt door hippies. Nog steeds kan je de hippy sfeer voelen in het dorp! Het is ook geweldig om langs de kustlijn van Taghazout te lopen. Om het dorp Taghazout heen kan je verschillende surfspots vinden, meer hierover kan je lezen in onze blog over het surfen in Taghazout. De leukste dingen van Taghazout zijn:

– Altijd gezellig met erg veel toeristen en andere surfers
– Goede eetgelegenheden
– Leuke skatebaan!

5. Omliggende dorpjes van Taghazout

Om te surfen in Marokko raad ik je aan om niet in Taghazout te verblijven maar om een van de omliggende dorpjes uit te kiezen. Dit heeft de volgende redenen:

 1. Taghazout zelf heeft weinig geschikte surfspots voor beginnende surfers, de gevorderden surfspots werken ook lang niet altijd.
 2. Taghazout en zijn stranden zijn heel erg druk en toeristisch in vergelijking met omliggende dorpjes
 3. Tamraght en Ourir zijn eigenlijk centraler gelegen met meer goede surfspots
 4. De prijzen in Taghazout liggen hoger dan in de kleine dorpjes om Taghazout heen
Leuke opties om in Marokko te gaan surfen zijn de dorpjes: 
– Auorir
Tamraght
– Anza
Imi Ouaddar

6. Hoe kies ik een surfcamp in Marokko uit als je wilt surfen in Marokko?

Als je “Surf” en “Marokko” intiept in Google dan krijg je al snel 100den resultaten van verschillende surfcamps in Marokko. Maar hoe kies je nu de leukste Marokkaanse surfplek uit?

Je kan natuurlijk meteen bij de meest goedkope of meest bekende surfcamps van Marokko boeken. Toch zijn er hele leuke andere opties waarmee je misschien wel veel meer waar voor je geld hebt! Marokko en Taghazout zijn heel snel heel erg veranderd voor toeristen en het is fijn als je een surfkamp hebt die zich daarop heeft aangepast. Je kan jezelf de volgende vragen stellen over het kiezen van een surf kamp in Marokko:

 1. Welke regio in Marokko wil ik heen gaan voor je surfvakantie? Taghazout en omgeving, Het noorden van Marokko of helemaal in het zuiden in de omgeving van Dakhla?
 2. Wat voor soort reiziger  en surfer ben jij? Sommige mensen houden van grote surfcamps waarbij er iedere week rond de 50 gasten komen, hier kan je veel andere reizigers ontmoeten, terwijl andere surfers kleinschalige surfcamps leuker vinden in een omgeving waar het toerisme nog niet zo groot is. ons surfcamp in Marokko sluit aan op het laatste: wij zijn een kleinschalig surfcamp in een erg rustige omgeving waar het toerisme nog niet is gexplodeert.
 3. Wil je meer zelfstandigheid of alles georganiseerd? In sommige surfcamps heb je veel zelfstandigheid waarbij je veel zelf kan ondernemen, je ziet de andere gasten van het surfcamp waarschijnlijk minder en kan lekker doen wat jij wilt. Terwijl bij andere surfcamps veel activiteiten worden georganiseerd en je gehele verblijf met maaltijden verzorgd worden.

 

7. Wat is een goede prijs voor een surfcamp of surfreis naar Marokko?

Marokko is een erg goedkoop land voor surfreizen in vergelijking met Europeese surfcamps. Maar wat is nu een goede prijs voor een surfcamp in Marokko?

Goedkoop = vaak duurkoop
Helaas merken wij het nog steeds erg vaak dat sommige aanbieders van surfreizen een gehele surf vakantie van een week met maaltijden voor 299 EUR of goedkoper aanbieden. Wat wij dan terug zien is helaas dat deze toeristen in ‘illegale surfhuizen’ verblijven. Dit zijn surfcamps die niet officieel zijn geregistreerd, geen verzekeringen hebben en onder de radar van de politie en overheid met toeristen werken. Kwaliteit wordt dan ook niet gewaarborgd en soms zelfs gevaarlijke situaties. Je wilt kosten wat kost deze situaties vermijden en neem dus ook even de tijd om een organisatie verder te onderzoeken.

Investeer in kwalitatieve surflessen!
Kies vooral voor een organisatie die zich richt op kwalitatieve surflessen met gekwalificeerde instructeurs. Je komt naar Marokko om te surfen en het zou zonde zijn van je reis als je dan bezuinigd op goede surfdagen! Dingen waarop je kan letten om uit te zoeken of de surflessen kwalitatief goed zijn:
– Hoe groot zijn de surfgroepen
– Zijn de surf instructeurs gekwalificeerd
– Surf je iedere dag op dezelfde surfspot of wissel je van plek
– kies je voor een groeps surfles of privé surflessen

Accommodatie
Je kan met accommodatie in Marokko alle kanten op: van super goedkope gedeelde kamers tot super de luxe 5sterren kamers met zeezicht. Dit zal je dan ook terug zien in de prijs. Ook kan je natuurlijk zelf je vakantie organiseren en een kamer boeken op Booking.com of Airbnb. Er zijn genoeg opties!

Prijs per dag
Als je alle kosten bij elkaar optelt voor een surfreis naar Marokko inclusief surfles, accommodatie, en 3 maaltijden per dag zou je ongeveer tussen de 50 en 90 euro per persoon per dag moeten zitten. 

 

Taghazout surfcamp

8. Updates over surfen in Marokko

8.1 Surfen in Imesouane Marokko

Heb je ook gehoord over de surfers droom in Imesouane? Imesouane is een geweldige plaats voor een surf vakantie! Wat je wel moet weten is dat sinds 2 jaar het toerisme enorm is toegenomen. Een aantal internationale bekende surfwebsites hebben over deze locatie ontdekt en over deze surf locatie geschreven. Sinds dien is het extreem populair geworden om hier te surfen.

Imesouane kent 2 surfspots. Alle andere surfspots liggen ver weg achter het gebergte. Deze twee surfspots zijn echt geweldig voor beginnende en intermediate surfers! 2 Jaar geleden kon je makkelijk alleen in de line-up in Imesouane liggen, ook waande je jezelf alleen als toerist in dit slaperig vissersdorpje. Helaas heeft het toerisme het dorpje opgeslokt en bestaat het dorpje bijna alleen nog uit surf toeristen. Het is nog steeds super leuk om Imesouane te bezoeken, maar wees wel voorbereid dat het niet meer zonder andere toeristen is!

 

8.2 Ziek worden in Taghazout, Marokko

Taghazout was ooit ook zo een slaperig vissersdorpje waar niemand van gehoord had. Dit is ongeveer 10 jaar geleden al veranderd. Helaas hebben de laatste paar jaren verschillende problemen opgetreden met betrekking tot zieke reizigers. Bijna iedereen die in Taghazout verblijft wordt ziek. De toeristen krijgen een buikgriep die 1 of 2 dagen duurt. Sommige hotels zeggen dat het Norovirus al geruime tijd ronddwaald in het dorp. Wij denken zelf dat het toch door iets anders komt. Het rioleringssysteem in Taghazout is erg slecht aangelegd en het vieze water van de riolering stroomt rechtstreeks de zee in voor het dorp en recht voor alle hotels (die dat mooie zee-uitzicht hebben). Als je in Taghazout rondloopt ruik je het eigenlijk al meteen: een vieze put/riolerings lucht. Ga dan ook NIET zwemmen of surfen vlakbij Taghazout! Wijk liever een aantal kilometers uit naar het zuiden of het noorden voor surfen of zwemmen. Houd ook rekening met eten in Taghazout, niet alle etenstentjes zijn schoon, ookal lijkt het van buitenaf nog zo goed verzorgd. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om te gaan surfen in Marokko. Ons surfcamp ligt bijvoorbeeld niet in Taghazout (met deze reden) maar in Tamraght. Wij hebben zelden gasten die ziek worden en daar zijn wij erg blij mee! 

9. Surf vakanties naar Marokko

Avonturen vakantie naar marokko

Met dit pakket ga je op avontuurlijke vakantie en zal je niet alleen surfen! Cliffjumpen, zandboarden in de kleine Sahara en een bezoek aan de lokale souks zijn onderdeel van het programma

Complete surf holiday

Iedere dag surfen van zonsopkomst tot zonsondergang in Marokko. Klinkt dat jou als een droom in de oren? Dan is dit pakket echt iets voor jou! Alles zal voor je geregeld zijn: eten, transport van en naar het vliegveld en de leukste surfinstructeuren!

Surf & Yoga vakantie naar Marokko

combineer surfen met yoga tijdens deze heerlijke retreat naar het zonnige Marokko.

10. Surflessen om te surfen in Marokko

Surf lessen in Marokko

De meest voorkomende surflessen beginnen met alle gedetailleerde informatie en een heleboel verschillende technieken. Het lijkt erg moeilijk om te surfen. Onderzoek toont aan dat wanneer je te veel informatie krijgt, je hersenen niet alles zullen verbeteren en je lichaam zal blokkeren wanneer je probeert te surfen. Maar leren hoe te surfen kan voor iedereen mogelijk zijn! Tijdens onze surflessons gebruiken we een driestaps-methode. We richten ons op 3 eenvoudige dingen. Dit maakt leren snel en gemakkelijk surfen!

Surf coaching in marokko

Niets is irritanter dan surfen onder je niveau. Daarom bieden wij surfcoaching aan voor gemiddelde en gevorderde surfers. We gaan met je mee het water in om één op één te werken om je surfvaardigheden te verbeteren.

surf guiding in Marokko

Ben jij een gevorderde en ervaren surfer? Dit is de perfecte manier om de Marokkaanse kustlijn te verkennen en zo veel mogelijk te surfen! Of je nu wilt surfen rond Rabat of Taghazout, we hebben de ervaring en kennis van alle Marokkaanse kust om je de beste en geheime surfspots van het gebied te laten zien! Je hoeft geen tijd te verspillen door goede surfspots te zoeken of slechte golven te surfen. Onze ervaren lokale surfgids brengt je op een excellente manier naar de plek waar de branding op dat moment het beste werkt. Wij zullen u helpen om zo veel mogelijk te surfen en de beste golven te zoeken naar uw mogelijkheden.

Surfen in Marokko, jouw surfvakantie

Kan jij ook niet wachten om te surfen in Marokko? Bezoek ons kleinschalige surfcamp in Marokko. Samen trekken wij er dagelijks op uit om te gaan surfen. We organiseren ook dagelijks activiteiten en excursies om Marokko te ontdekken.

Ons surfcamp is kleinschalig en perfect voor diegene die niet in de grote mensen massa wilt zitten. We hebben privé kamers voor stelletjes, vrienden en gezinnen en we hebben gedeelde kamers voor de backpackers onder ons. Iedereen is welkom en we ontmoeten jullie graag in ons paradijs!

Wat onze andere gasten zeggen over surfen in Marokko

Review

Vanaf het moment dat ik arriveerde tot de dag dat ik Marokko verliet, iedereen liet me echt thuis voelen! Ik raad ten zeerste aan als je ooit wilt gaan surfen: bezoek het gebied rond Agadir en zeker dit surfcamp met leuke surfinstructeurs. Ze brengen je naar de beste golven van Marokko om te leren surfen. Ik zal zeker nog eens terugkeren .

Lizzie Thompson

Wat een buitengewone, levens veranderende, levensverbeterende ervaring. Dankzij Surf Paradise heb ik een stel geweldige surfvrienden gemaakt, was ik weer in staat mijn avontuurlijkheid te hervinden en eindelijk in het water te stappen om eindeloos te surfen.

Emma Velasquez